Najnovije

Ubijen prekaljeni zapovednik SSA, stručnjak iz oblasti artiljerije

Zapovednik SSA s dugim ratnim stažem i stručnjak po pitanjima upotrebe artiljerije, Muhamed Ali Suliman, ubijen je u Idlibu, za sad je počinilac nepoznat.

Muhamed Ali Suliman (Foto: AMN)

Muhamad Ali Suliman bio je zapovednik 1. Obalne divizije Slobodne sirijske vojske (SA). Među pobunjeničkim krugovima važio je ne samo za sposobnog oficira već i za stručnjaka u operacijskom delovanju artiljerije.
Ovo je još jedan u dugom nizu pobunjeničkih oficira veterana smaknutih u poslednje vreme, što od strane suparničkih pobunjeničkih grupa, što zbog delovanja Asadovih vazdušnih snaga i njegovih saveznika.
S obzirom na političku istoriju ubistava visoko rangiranih militanata u pokrajini Idlib, za Muhameda Ali Sulimana  zaslužni su ili agenti odani vladi ili suparnički militanti. 
Verovatnije je da je reč o obračunu među pobunjeničkim frakcijama, posebno ukoliko uzmemo u obzir veoma nasilni raskol među pobunjenicima koje podupiru Turska i Katar s jedne (npr. SSA i Arar Al Šam) i Saudijska Arabija s druge strane (franšiza Al Kaide Hajat Tarir al – Šam, poznatija kao Jabhat al Nusra), što je zapravo sublimacija diplomatskog rata Dohe i Rijada.
Pročitati OVDE i kako su teroristi rasturili Amerikance i Kurde i izbacili ih iz vojne baze u Raki.
Izvor AMB/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kurdi u borbama u Raki.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA