Najnovije

KRVAVE BORBE NA PUTU KA DEIR EZ ZORU: SAA napreduje preko Araka, teroristi skupo prodaju kožu! (FOTO/VIDEO)

Sirijska arapska armija (SAA) i njeni saveznici nastravili su danas operacije duž puta prema Deir Ez Zoru napadima na položaje Islamske države (ID) u blizini nedavno oslobođene crpne stanice T3.

SAA na putu prema Deir Ez Zoru (Foto: JuTjub, Pravda)

Predvođene elitnim 5. legionom, a uz podršku Hezbolaha i palestinskih dobrovoljačkih organizacija, snage lojalne vlasima u Damasku uspele su da oslobode oblast Zar Abah, koja se nalazi samo 10 kilometara od taktički bitnog mesta Arak. Nakon zauzimanja Zar Abaha, SAA i saveznici nastavili su da čiste terorističke položaje na gasnim poljima oko Araka, gde su, uz nanošenje teških gubitaka teroristima, uspeli da pomere liniju kontrole dalje prema istoku. Prema navodima vojnih izvora, sirijske snage će preuzeti punu kontrolu nad gasnim poljima u najskorije vreme, pošto su zauzeti svi bitni položaji na ovom terenu.
Teroristi pružaju žestok otpor sirijskim snagama i njihovim saveznicima za svaki pedalj prirodnim gasom bogatog područja. Tako je medijsko krilo Islamske države - Amak, objavilo i nekoliko foto izveštaja o svojim dejstvima na ovom frontu:


Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA