Najnovije

NOVO LUDILO: Nakon preimenovanja trga, otkriva se ploča ustaškom koljaču!

Pod naletom ekstremne desnice i pristanak gradonačelnika Milana Bandića, Zagreb će po svemu sudeći umesto Trga maršala Tita ubrzo dobiti Trg Republike Hrvatske.

Ustaška ikonografija (Foto: Jujtjub)

Zagreb će, međutim, dobitii i spomen ploču ustaši Juri Francetiću.
Spomen ploča Francetiću biće postavljena u subotu, a prethodno će sveštenik Anđelko Kaćunko predvodit misu tim povodom, najavili su hrvatski mediji.
Jure Francetić je do smrti 1942. godine bio jedno od viđenijih lica ustaškog pokreta i NDH, izdajničke fašističke tvorevine krive za smrt stotina hiljada ljudi. 
Hrvatske vlasti ni šest meseci od postavljanja spomen ploče sa ustaškim pokličom "za dom spremni" poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu nisu rešile taj problem, niti ima nagoveštaj da li će i na koji način on biti rešen. 
A jedini koji se oglasio povodom spomen ploče Francetiću je predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je poručio da je to "neprihvatljivo i nedopustivo". 
Kako je prenela regionalna N1 tv Jandroković je oštro osudio svako veličanje ustaškog poretka i poručio da takva ploča ne sme biti postavljena, jer bi to bilo u suprotnosti s Ustavom RH, navode iz Sabora RH. Pogledajte OVDE šta se Amerikanci pitaju u vezi Brnabićeve. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako su ustaše streljale Srbe pred jamom:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA