Najnovije

TONEMO: MMF traži da EPS otpusti 700 ljudi?

Delegacija MMF-a tražiće da EPS uradi novu sistematizaciju radnih mesta. Preporučeno je da se na taj način smanji broj zaposlenih, za još najviše 700 i to do kraja februara 2018. godine.

MMF-Eps (Foto: Pravda)

Ovo će biti okosnica sastanka šefa delegacije MMF za Srbiju DŽejmsa Rufa i predstavnika Elektroprivrede Srbije koji će se održati danas.
Račune će Misiji MMF u istom danu polagati i Dušan Bajatović, jer ni Srbijagas nije ispoštovao rokove za preuzete obaveze u vezi sa pojednostavljenjem organizacione strukture kompanije, ali i sa smanjenjem troškova poslovanja. 
Direktoru EPS-a Miloradu Grčiću će biti predočeno da višak zaposlenih neće moći da se oslobodi dobrovoljnim odlaskom, već da smanjenje mora jasno da bude predviđeno novom sistematizacijom radnih mesta. 
Drugim rečima, prekobrojni moraju da budu utvrđeni ovim aktom, a ako je suditi po upustvima, prvi na udaru su ljudi u administraciji, piše list. 
Izvor blizak MMF-u kaže da će to biti glavna tema razgovora, iako je iz EPS-a prošle godine otišlo 2.000 ljudi.
Pročitajte OVDE koju basnoslovnu sumu novca radnici potražuju od države!
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Delegacija MMF-a je napustila Beograd nakon sedme kontrole aranžmana, a ono što zanima većinu jeste - da li je Vlada dobila zeleno svetlo da poveća plate u javnom sektoru i penzije? Nezvanično - jeste, zvanično - o tome će se detaljnije razgovarati u oktobru kada se bude krojio budžet za narednu godinu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA