Najnovije

ŠEŠELJ OČITAO LEKCIJU VUČIĆU: Lider radikala predstavio fantastičan plan za Kosovo! Razgraničenje ne dolazi u obzir! (VIDEO)

Lider Srpske radikalne stranke izašao sa novom idejom u vezi rešavanja statusa Kosova i Metohije

Vojislav Šešelj, lider SRS (Foto: Jutjub)

U Narodnoj skupštini Republike Srbije obratio se lider srpskih radikala Vojislav Šešelj. Tokom obraćanja, postavio je sledeće pitanje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Ani Brnabić:

- Narodni poslanici postavljam pitanje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Ani Brnabić zašto je u raspravu po pitanju rešavanja problema Kosova i Metohije unesen termin “razgraničenje”, jer su onda nastale spekulacije u javnosti da bi moglo biti reči o državnom razgraničenju, pa nakon toga da se prizna nezavisnost Kosova i omogući prijem u Ujedinjene nacije – izričit je Šešelj.

- Treba javnosti staviti do znanja da to nikada ni u jednoj varijanti ne dolazi u obzir i zato se mora koristiti termin “razdvajanje” – napominje lider radikala i nastavlja:

- Pokazalo se da Srbi i Albanci ne mogu zajedno da žive u sredinama gde su Albanci dominantni. Tamo gde su Srbi dominantni sve je normalno sve je uredno, živi se civilizovanim građanskim životom, a tamo gde su Albanci dominantni, teško Srbima. Ako ne mogu da žive zajedno, treba da se razdvoje. Po kom principu? 12 opština sa srpskom većinom da ostane direktno u pravnom sistemu Srbije, a ostatak Kosova da dobije najviši stepen autonomije. Šta znači to najviši stepen, da im se ne mešamo u unutrašnje uređivanje društvenih odnosa, s tim što sve granične državne prelaze mora da drži srpska policija. Dakle, jedino to može biti u opciji kao način rešavanja problema na Kosovu. Naravno, ne treba isključiti varijantu razmene stanovništva. Tamo gde ima malih srpskih sela koja su potpuno izolovana da se onda to srpsko stanovništvo preseli na područja sa srpskom većinom ili u Preševo ili u Bujanovac da se razmeni imovina sa tamošnjim Šiptarima. To je jedina racionalna varijanta, da bi svi oni koji računaju da će na kraju Kosovo biti priznato u ovom ili onom obliku kao nezavisna država i da će biti  primljeno u Ujedinjene nacije jednostavno će raspršiti svoje fatamozgorične snove jer ni Rusija ni Kina neće dozvoliti prijem u UN ukoliko je Srbija protiv toga, a Srbija ni po svom ustavu ne može ni da razgovara o otcepljenju Kosova. Nema ni razgovora o tome. Razgovara se dakle o uređenju unutrašnjih odnosa. Mi se i ne bismo mešali u albansku samoupravu i zašto bi se mešali, kako im je tako im je, neka sami rešavaju svoje unutrašnje probleme, ali da mi definitivno odvojimo ovih 12 srpskih opština i da tu Srbi mogu da žive potpuno rasterećeni briga hoće li im noćas neko upasti sa dugim cevima, hoće li ih neko poklati na spavanju, opljačkati im imovinu i tako dalje – izričit je Šešelj.

- Još jednu stvar moram u ovom sklopu da kažem – nastavlja Šešelj svoje izlaganje:

- Nema više nikakvog smisla kada Albanci  izazovu neku krizu da se u Srbiji mere pripravnosti dižu na najviši nivo i vojske i policije. Srbija mora imati uvek spremnu jednu jedinicu do 1000 vojnika i policajaca i na prvi sledeći izazov da ta jedinica uđe na područje Kosova i Metohije. Zašto? Tako piše u Rezoluciji 1244. Zapad će dići galamu veliku, dignuće dreku. Ne može protiv Rezolucije, izazvaćemo međunarodnu krizu, pa šta, krajnje je vreme da se desi neka međunarodna kriza povodom te naše 20 godina okupirane nacionalne teritorije – odlučno će lider radikala.

- Dakle, prva sledeća provokacija, ulazi naša jedinica, ako joj treba pojačanje, ulazi pojačanje, ako joj treba avijacija, ulazi avijacija. Mi imamo garancije Rusije, da Rusija nikada na cedilu neće ostaviti Srbiju, uopšte, imamo garanciju NR Kine da će nam pružiti podršku u Ujedinjenim nacijama.

Kina vraća Kosovo u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija. Pogledajte OVDE detalje.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Gostovanje Vojislava Šešelja u Jutarnjem programu na TV “Hepi”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA