Najnovije

ZAROBLJENI KURDI OTKRILI JEZIVU ISTINU: Dok ih džihadisti drže u kazamatima na Eufratu, Amerikanci... (VIDEO)

Kurdski borci Sirijskih demokratskih snaga (SDF), koje su nedavno zarobili pripadnici Islamske države, ubijeni su i ranjeni u vazdušnom napadu savezničkih koalicionih i američkih snaga dok su bili u zatvoru u gradu Al -Kasmah.

Zarobljeni borci SDF-a (Foto: Jutjub)

Agencija “Amak”, koja je povezana sa Islamskom državom, objavila je video snimak koji pokazuje posledice napada američke koalicije na zatvor u Al-Kasmi. Na snimku se vidi nekoliko povređenih zarobljenika koji potvrđuju da su borci SDF-a.

- Koalicija predvođena SAD izvršila je vazdušni napad kako bi nas se otarasila - rekli su u Amakovom videu povređeni borci SDF-a.

Islamska država je zarobila na desetine SDF boraca i komandanata tokom nedavnih napada na položaje grupe u dolini Eufrata. Svi zarobljenici su Arapi, neki su bili primorani da se pridruže redovima SDF-a. Veliki broj sirijskih aktivista SDF-a je široko kritikovao raspoređivanje uglavnom Arapa na linije fronta protiv ID. Ovo pitanje je bilo stvar spora između kurdskih grupa i arapskog stanovništva u područjima koja su pod kontrolom SDF.

U toku su žestoki sukobi na severu Hame. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zarobljeni kurdski borci u zatvoru Islamske države

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA