Najnovije

PODMUKLO IZ ZASEDE: ID džep u pustinji Homs -Deir Ez Zor postaje glavni problem za sirijsku vojsku!

Ogromna pustinjska oblast koju su držale Islamske državne snage u provincijama Homs i Deir Ez Zor sada postaju glavni problem za sirijsku vojsku i pripadnike paravojnih formacija uprkos činjenici da oni, tehnički, kontrolišu ovo područje.

Homs (Foto: Tviter)

Već mesecima sirijske pro-vladine snage drže u blokadi ovu oblast pod kontrolom Islamske države - nekoliko hiljada kvadratnih kilometara - koja se prostire kroz istočni Homs i zapadni Deir Ez Zor.
Ipak, uprkos tome, teroristi iz džepa nastavljaju sa upadima iz svih pravaca (od As Sukne, do Humajme i Abu Kamala) protiv sirijske vojske i savezničkih paravojnih snaga - nanoseći im velike gubitke.
Najnoviji napad džihadista iz tog područja rezultirao je smrću generala sirijske vojske koji je bio šef obaveštajne službe za region Deir Ez Zor.
Prema izveštajima izvora vojske, opozicije i posmatrača napravljenih pre nekoliko meseci u bčokiranom pustinjskom džepu nalazi se oko dve stotine džihadista sa tehničkom logistikom.
Međutim, sada je postalo očigledno da je broj pripadnika ID mnogo veći - bar oko hiljadu boraca sa više od 100 naoružanih vozila koji se kriju u tunelima, pećinama i kanjonima (nešto u čemu teroristi imaju dosta iskustva).
Smrt stiže u istočnu Gutu. Pročitajte OVDE sve detalje početka najveće ofanzive u 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Hezbolahovo medijsko krilo je objavilo ovaj snimak napada na naselje Al Kavejn.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA