Najnovije

ŽESTOKI FAJT ALEKSANDRA ŠEŠELJA SA PLENKOVIĆEM: Savet Evrope treba da se stidi zbog Plenkovića! (VIDEO)

Drugog dana jesenjeg zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, Aleksandar Šešelj imao je žustru raspravu sa predsednikom Vlade Hrvatske, Andrejem Plenkovićem.

Šešelj i Plenković (Foto: Pravda)

- Po mom shvatanju svrha Saveta Evrope su: demokratija, ljudska prava, vladavina prava i antifašizam. A danas, imamo pred nama čoveka koji glorifikuje Jasenovac, koncentracioni logor za sedamsto hiljada Srba, Jevreja i Roma, koji glorifikuje Blajburg. Vođu neo-nacističkog režima u srcu Evrope u kojoj su Srbi građani drugog reda, predsednika političke partije čija je glavna ideologija etničko čišćenje. Rukovodstvo Saveta Evrope bi trebalo da se stidi- rekao je Aleksandar Šešelj.

Šešelj je, kako se navodi u saopštenju radikala, bio prekinut tokom svom obraćanja, a zatim mu je replicirao predsednik Vlade Republike Hrvatske i predsednik Hrvatske demokratske zajednice, Andrej Plenković.

- Jabuka ne pada daleko od drveta. Predsednik stranke i njegov otac je osuđeni ratni zločinac. Predstavnik ove stranke se zalaže za Veliku Srbiju koja će obuhvatati teritorije drugih država- uzvratio je Plenković.

Plenković, koga  nisu prekidali tokom njegovog izlaganja, optužio je Srbiju za agresiju.
- Srbija je izvršila agresiju na Hrvatsku, ali pre toga i na Bosnu, Sloveniju i Kosovo, i odgovorna je za ratove- rekao je on.

Aleksandar Šešelj je i na jučerašnjem zasedanju podsetio da je osnivač HDZ, političke stranke kojoj pripada Pejčinović Burić, zločinac i neofašista Franjo Tuđman, koji je odgovoran za najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svetskog rata. Šešelj je takođe podsetio da su Hrvati tokom operacije „Oluja“ okupirali srpsku teritoriju, ubili oko hiljadu i proterali gotovo pola miliona Srba i istakao da je sramno što se godišnjica „Oluje“ u Hrvatskoj proslavlja kao nacionalni praznik- zaključuje se u saopštenju SRS.

Urednik internet televizije “Srpski kolektiv” danas je iz neverovatnog razloga uhapšen u centru Beograda, više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Aleksandar Šešelj u nekim od ranijih obraćanja u Savetu Evrope

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA