Najnovije

NIKOLA ALEKSIĆ: Istine i zablude oko Vidovdanskog protesta

Zbog zlonamernih i neosnovanih komentara i napada na moju ličnost zbog protesta i stupanja u osmodnevni štrajk žeđu i glađu ispred Narodne skupštine, radi svoje baze i sledbenika dužan sam da iznesem činjenice koje se lako mogu proveriti da bi se stavila tačka na različite komentare. Javni skup (protest) sam zakazao onog časa kada sam obavešten da su sodomiti zakazali za 23. jun svoju paradu srama u Pionirskom parku sa početkom u 11.00 sati. Mislio sam da ću kao i 2011, 2012 i 2013 godine sprečiti paradu srama pozivajući narod na protest u isto vreme, ali pred tzv. Narodnom skupštinom zbog životnih problema naroda, a ne zbog bahanalija nastranih osoba. 

Nikola Aleksić (Foto: Jutjub)

Piše: Nikola Aleksić, Ekološki pokret Novi Sad

Na osnovu Zakona o javnim skupovima, javni skup se mora prijaviti nadležnoj policijskoj stanici najmanje pet dana pre početka skupa, što sam uradio blagovremeno još 8. juna i pošto skup nije bio zabranjen, dobio sam pravo na organizaciju javnog skupa do ispunjenja ciljeva (bez datumskog ograničenja) na platou ispred tzv. Narodne skupštine. Ciljevi javnog skupa navedeni u prijavi nadležnoj policijskoj stanici su bili sledeći:

1. Rušenje Vlade Srbije
2. Uvođenje vanrednog stanja 
3. Obrazovanje Vlade nacionalnog spasa 
4. Obrazovanje Prekog narodnog suda 
5. Hapšenje svih političara, generala i tajkuna od 1990 do danas
6. Raspisivanje referenduma o budućnosti Srbije.

Prijava javnog skupa sa navedenim ciljevima je prihvaćena od strane policije i po zakonu niko drugi ne može dobiti dozvolu za neki drugi javni skup na istom mestu u isto vreme iz razumljivih razloga. 

Kada sam došao u subotu, 23. juna na prijavljenu lokaciju video sam da je plato ispred tzv. Narodne skupštine potpuno ograđen i izolovan panoima sa slikama žrtava sa Kosova i neprimetan sa spoljne strane do visine od 2 metra.

Na moj zahtev usmeno upućenog policiji panoi su skinuti treći dan, ali ne i metalna ograda i potporne grede koje su čvrsto podupirale metalnu ogradu. Posle sam shvatio zašto je ograda ostavljena i odvojila građane koji su dolazili na moj protest radi ispunjenja ispostavljenih ciljeva.
Po dolasku na plato ispred tzv. Narodne skupštine od strane građana sam obavešten da se po Beogradu dele nepotpisani pozivi nekog policijskog sindikata, od 33 postojeća, da i oni organizuju svoj protest u isto vreme i na istom mestu gde sam ja već dobio dozvolu i započeo štrajk žeđu i glađu. Takođe i organizacija Srbi na okup za odbranu Kosova i Metohije je najavila svoj protest i upućena je od strane policije na plato ispred tzv. Narodne skupštine u isto vreme i na isto mesto pošto im je zabranjen javni skup na trgu Republike. Pored navedenih organizacija najavljena je i organizacija Ratnih vojnih invalida, ali nešto ranije u toku dana da predaju tzv. Narodnoj skupštini zahtev za rešavanje njihovih problema. Po zakonu i logici, svoje proteste bi mogli da održe na istom mestu samo kao podršku momzakazanom i prihvaćenom protestu i javno ispostavljenim ciljevima, a nikako ako imaju suprotne stavove ili zahteve iz razumljivih razloga. 

U nedelju me je obišao i Dejan Milošević, komandant Gvozdenog puka, ratnih veterana iz Kuršumlije, koji mi je obećao njihov dolazak radi podrške ispostavljenim ciljevima Patriotskog bloka. 

U utorak, 26. juna me je obišla dr Jovana Stojković sa mužem Vladimirom koja me je sa suzama u očima odgovarala da prekinem štrajk žeđu. Odbio sam i razgovor na tu temu. Tražio sam od nje objašnjenje kao jedne od učesnica najavljenih protetsta zbog više najavljenih skupova na istom mestu u isto vreme na kome ja imam prioritet i dozvolu za održavanje javnog skupa. U načelu smo se dogovorili za zajednički nastup bez političara radi ostvarenja ispostavljenih ciljeva. Obećala mi je da će istog dana poslati Damnjana Kneževića koji je i podneo prijavu policiji u ime organizacije Srbi na okup (ali ne na platou ispred tzv. Narodne skupštine, nego na trgu Republike) da se dogovorimo oko govornika i njihovog redosleda, naravno, uključujući i moje kolege  iz Novog Sada koji će doći samo zbog učešća na centralnom protestu (sa svim najavljenim organizacijama) po mom pozivu. 
Damnjan Knežević je došao tek sutra dan, 27. juna i vrlo se nadobudno ponašao neprimereno mojim godinama kao sagovornika. Prešao sam preko toga kao preko nedostatka domaćeg vaspitanja, ali sam od njega saznao da će kamion binu postaviti na kolovozu sa druge strane još uvek neuklonjene metalne barijere sa kojom je plato ispred tzv. Narodne skupštine bio izolovan, uz obećanje da će mi istog dana doneti spisak govornika i naše mesto nastupa među njima. 

Nije ponovo došao niti mi je poslao spisak govornika, video sam ga tek prilikom postavljanja kombija sa ozvučenjem i kamiona bine koje su postavili tačno ispred platoa tzv. Narodne skupštine kojima su nas potpuno izolovali od pogleda naroda sa druge strane ograde.
Stojeći samo na dva metra udaljenosti od kamiona bine sa ove strane metalne barijere sa kojom smo bili izolovani i pored molbe policiji da ih iz bezbednosnih razloga ukloni kao i panoe, zamolio sam radnika na ozvučenju da zamoli Damnjana Kneževića samo da se okrene da bih ga pitao gde je naše mesto, da li smo uvršteni u ,,program,, odnosno naš redosled obraćanja okupljenim građanima. Kada je video zbog čega ga radnik na ozvučenju poziva da se okrene, taj mladi nadobudni i drski čovek je samo otresao rukom i dobacio da sad nema vremena! Bilo mi je sve jasno!

Taj mladi drski čovek se zove Damnjan Knežević. Saučesnica u tom gnusnom činu obmane javnosti ili preotimanja protesta Patriotskog bloka zbog izdaje naroda i države se zove dr Jovana Stojković, učesnica tog performansa koja je bila na samo dva metra iza mojih leđa. Ovim činom su pale i poslednje maske tzv. patriota za odbranu Kosova i Metohije i tzv. boraca za slobodu izbora vakcinisanja, odnosno za odbranu dece.

Posle završetka te farse, ne bih je mogao nazvati niti performansom, kada ih je imenovani organizator pozvao u šetnju(!) do Predsedništva da predaju izdajniku molbu da se smiluje da ne izda Kosovo, obratio sam se sa stepenica tzv. 

Narodne skupštine okupljenim građanima da ako žele mogu da ostanu da saslušaju moje obraćanje.
Po slobodnoj proceni, vidljivoj na video snimcima, jedna četvrtina okupljenjnih građana je krenula u rekreativnu šetnju iza imenovanih organizatora, a ostali građani svesni prevare su ostali da čuju pravi razlog prijave javnog protesta, ispostavljene ciljeve protesta i način njihovog postizanja.  

Kada se vreva smirila i učesnici razdvojili, okupljeni građani su ostali uprkos naručenoj provali oblaka i saslušali moje obraćanje. U svom govoru naveo sam ciljeve protesta i način njihovog rešavanja kao jedinog mogućeg rešenja bez kapi prolivene krvim ili  razbijenog izloga i informaciju da je umobolnik već potpisao izdaju Kosova i cele Srbije, ali i obavezu da od Srbije napravi migrantski logor za sve proterane migrante i rome koje rasistička EU proteruje iz Evrope.
Po završetku javnog obraćanja obavestio sam prisutne građane da prekidam štrajk žeđu posle ponovljene molbe svog brata u veri i Hristu, g. Miloja Stevanovića, poznatog kao Grešni Miloje, ali ovog puta preko posrednika, njegove unuke Mione, koja mi je dirljivo prenela molbu i blagoslov NJ.P. g, Artemija, arhiepiskopa Raško Prizrenske eparhije u egzilu, da prekinem štrajk žeđu i glađu i da primim sveti čin pričesta. Takvu molbu nisam mogao da odbijem, posebno posle tako gnusne izdaje dojučerašnjih tzv. prijatelja, jer bi dalji protest posle lažiranih podrški sluga okupatora bili obesmišljeni i uzaludni.

Potom me je otac Irinej Ristić javno pričestio na stepenicama ispred samog ulaza u tzv. Narodnu skupštinu čime mi je učinio najveću moguću čast uz prisustvo okupljenih građana. 
Kada sam protest zaključio i primio čestitke od skoro svih okupljenih građana, prijatelji su me odneli kući u Novi Sad do samog kućnog praga.

To je jedina i prava istina o Vidovdanskom protestu iza koje stojim svim svojim bićem sa materijalnim dokazima i svedocima.

Optužbe da sam ja razbio tzv. javni skup naručenih i imenovanih izdajnika i režimskih sluga pozivom građanima, da ko želi može da ostane da čuje moje obraćanje, su lišeni čak i zdravog razuma. 

Moja žrtva nije bila uzaludna iako nije rezultirala ispunjenjem ispostavljenih ciljeva. Konačno se Srbija počela buditi, a sve maske sa tzv. patriota za odbranu KiM i boraca za zaštitu dece su pale. Više ne postoji rečita Jovana niti Damnjan koji drekom ,,spasava,, Kosovo, niti jedan jedini lider na društvenoj sceni koji bi se mogao sakriti iza patriotizma, jer su sve maske  konačno skinute i pokazala se prava lica tzv. opozicionara i boraca za Srbiju. 

Moja savest je čista, ako me neko proziva, morao bi više da učini na buđenju svesti naroda, vojske i policije. Ja više nisam mogao i da sam hteo. 

Kako radili tako nam Bog pomogao i tako nas se deca sećala! 

Šta je dr Jovana Stojković odgovorila na prvi napad Nikole Aleksića pogledajte OVDE. Kako je Aleksić započeo sukob sa organizatorima Vidovdanskog protesta pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jug Srbije prednjači u tragičnim misterijama.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA