Najnovije

TRAMP PRETI ZBOG RUSKOG GASA: Firmama koje ulažu u „Severni tok 2“ prete sankcije

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je protok „gasovodnih“ dolara iz Evrope u Rusiju apsolutno neprihvatljiv.

Tramp (Foto: Jutjub)

Kako je rekao, američke vlasti su u više navrata saopštavale da su protiv izgradnje gasovoda „Severni tok 2“.

„Milijarde dolara troše se od strane zemalja-članica NATO-a od trenutka moje poslednje posete prošle godine, ali to nije dovoljno. Granice Evrope su loše! Gasovodni dolari koji odlaze u Rusiju su neprihvatljivi“, napisao je Tramp na Tviteru.

Stejt department je više puta upozorio da zapadne firme koje ulažu u gasovod „Severni tok 2“, rizikuju da se nađu pod sankcijama.

Tramp i nemački kancelar Angela Merkel u sredu su na samitu NATO-a održali sastanak u Briselu, razgovarajući o vojnoj potrošnji, izgradnji "Severnog toka 2" i drugim temama.

Tramp je pre sastanka rekao je da je Nemačka u potpunosti pod kontrolom snabdevanja gasom iz Rusije, te da je "zarobljenik" Rusije, a što je Merkelova negirala.

Pored toga, Tramp smatra potpuno neprihvatljivom činjenicu da "Berlin plaća milione za ruski gas i da želi da učestvuje u izgradnji gasovoda, dok Sjedinjene Države moraju braniti Nemačku kao saveznika NATO-a od Rusije".

Američki predsednik je takođe dodao da Nemačka plaća u budžet alijanse nešto više od 1% BDP-a, uprkos utvrđenim u 2014. godini, dva odsto. Po njegovom mišljenju, ovo je nepravično prema američkim poreskim obveznicima.

Rusija u superbazu na Arktiku šalje moćno oružje kome ni debeli minus ne može ništa! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA