Najnovije

JEREMIĆ SAKUPLJA POTPISE: Protiv Vučićeve namere da Kosovu da stolicu u UN (VIDEO)

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić poručio je danas da nije istina da je članstvo tzv. Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN) neophodno da bi se sačuvao mir i stabilnost u regionu, napominjući da je ta stranka za pregovore u kojima bi se došlo do kompromisnog rešenja koje ne bi podrazumevalo trajno odricanje Srbije od te teritorije.

Jedan potpis menja sve (foto: Narodna stranka)

Jeremić je novinarima u Knez Mihailovoj ulici rekao da je Narodna stranka pokrenula inicijativu skupljanja potpisa protiv kosovskog članstva u UN sa ciljem da se sa što više potpisa vlastima pokaže da je narod protiv članstva Kosova u toj organizaciji.

"Ukoliko bude stavljen potpis na sporazum koji podrazumeva stolicu u UN, to će za efekat imati kompletiranje državnog projekta nezavisnosti Kosova", upozorio je Jeremić i naglasio da se to može dogoditi samo uz potpis Srbije.

Narodna stranka se tome protivi, dodao je on i ocenio da se radi o nadstranačkoj inicijativi i da su svi dobrodošli da je potpišu.

Jeremić je odbacio mogućnost i davanja Kosovu statusa posmatrača u UN, poput Palestine, ukazujući da se apsolutno ne može pregovarati o statusu dok se ne reše važnije stvari o kojima nije bilo govora u dijalogu.

Narodna stranka nije protiv dijaloga, pregovora, ali u tim pregovorima prvo neke druge stvari treba rešiti, poput državne i privatne imovine, vredne desetine milijardi evra, kao i zaštite crkva i manastira.

Kada ispregovarate konačni status, onda više nema nazad, tada više nema naknadnih pregovora o ovim stvarima, rekao je Jeremić.

Svako ima pravo na svoje mišljenje i ne želim da nazovem neprijateljem onog koji misli drugačije.

Jeremić je rekao da je spreman da govori o svemu što se na Kosovu događalo od 1999. godine, bombardovanja i dolaska NATO, do danas, ukoliko ga, zajedno sa predsednikom Srbije pozovu da gostuje u emisiji na TV Pink.

Slično je odgovorio i na pitanje o navodima da je od katarske ambasade u Berlinu dobio 200.000 dolara.

Na pitanje o 30 tačaka Saveza za Srbiju, kojem pripada Narodna stranka i komentaru da "idu u desno", a da se ne bave pitanjima ljudskih prava LGBT zajednice, Jeremić je rekao da je poštovanje ljudskih i građanskih prava, vladavine prava, uvođenje jedne vrste poretka u Srbiji koje bi odgovaralo modernom evropskom poretku je jedina od najvažnijih tačaka Saveza.

U programu stoji i jasna briga za nacionalne interese, zaštitu prava Srba koji žive van granice Srbije. Osim Kosova i Metohije, Crna Gora je verovatno mesto gde su najugroženija ljudska prava jednoj etničkoj grupaciji mislim na Srbe, rekao je Jeremić.

Za potrebe kampanje sakupljanja potpisa Narodna stranka je napravila i ovaj spot u kojem optužuje Vučića da se sprema da prizna Kosovo i obezbedi mu stolicu u UN…

OVDE pogledajte kako je Čeda Jovanović podržao Vučićevu ideju da se sa Šiptarima napravi istorijski kompromis.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Spot o Aleksandru Vučiću koji je RTS zabranio

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA