Najnovije

HOĆE PREOKRET U DEIR EZ ZORU! Islamska država pokrenula iznenađujuću ofanzivu i ostvarila prvu pobedu posle dužeg vremena! (MAPA)

Islamska država (ID) sinoć je pokrenula iznenadnu ofanzivu u provinciji Deir ez Zor, udarivši na nekoliko područja pod kontrolom Sirijske arapske vojske (SAA) i Sirijskih demokratskih snaga (SDF) koje su pod zaštitom SAD

DŽihadisti Islamske države (Foto: Jutjub)

ID je započela napad sinoć kada su napali odbranu SAA i SDF u blizini strateškog graničnog grada Al Bukamala (Abu Kamala). Prema izveštaju sa terena iz Deir ez Zora, ID je napala položaje SDF-a u blizini naftnih polja Al-Umar. Ovo je bio njihov pokušaj da ponovo preuzmu tu oblast.

Nakon napada na položaje SDF-a, Islamska država je napala odbranu Sirijske arapske armije na području Sabihan Badije, koja se nalazi odmah zapadno od Al Bukamala.
Suočeni na istoku Deir ez Zora zaustavljeni su jutros nakon što je Islamska država zauzela nekoliko tačaka od obe vojske.

ID sada radi na obezbeđivanju svojih dobitaka, dok čekaju kontra-ofenzivu SDF-a i SAA-a.

Republikanska garda sirijske vojske napala je žestoko položaje džihadista Hajat Tahrir al Šama i Turkestanske islamske partije u Latakiji. Više o tome, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju sa džihadistom Islamske države zarobljenim u basenu Jarmuk u Dari od strane sirijskih snaga 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA