Najnovije

AGRESORI IM NE DAJU MIRA! AMERIKA PONOVO PRETI ASADU: Opet će bombardovati Siriju ako treba!

Savetnik za nacionalnu bezbednost DŽon Bolton tvrdi da Vašington ima priliku u pogledu pregovora, dok se Rusija "zaglavila" u Siriji

Predsednik Sirijske Arapske Republike, Bašar al Asad (Foto: Jutjub)

Savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trumpa upozorio je u sredu da će Vašington reagovati "vrlo snažno" ako sirijski predsednik Bašar al-Asad “upotrebi hemijsko oružje” u ofanzivi da povrati pokrajinu Idlib.



- Samo da budemo jasni, promena režima u Iranu nije američka politika. Ali ono što želimo je velika promena u ponašanju režima - rekao je on.

U intervjuu savetnik za nacionalnu bezbednost DŽon Bolton tvrdi da se Rusija "zaglavila" i tražila druge da finansiraju posleratnu rekonstrukciju Sirije, koja, prema savetniku, daje Vašingtonu priliku da pritisne iranske snage da napuste rato pogođenu zemlju.



- Rusi su trenutno zaglavljeni tamo - rekao je Bolton za Rojters tokom intervjua tokom posete Izraelu.

Bolton je takođe rekao da Sjedinjene Države mogu razmišljati o saradnji sa drugim zemljama u Siriji, ali samo ako se povuku samo sve iranske snage iz zemlje.

"Videćemo šta se možemo i ostali složiti u smislu rješavanja sukoba u Siriji. Ali jedan preduslov je povlačenje svih iranskih snaga u Iran – rekao je savetnik za nacionalnu bezbednost tokom intervjua.

Bolton će se u četvrtak sastati sa svojim ruskim kolegom Nikolajom Patruševim u Ženevi. Pre nedelju dana, DŽon Bolton je u intervjuu za Ej-Bi-Si tvrdio da Rusija, Izrael i Sjedinjene Države žele da se iranske snage uklone iz Sirije. Kremlj još uvek nije potvrdio ove informacije.

Ruska vojska upozorava na ofanzivu džihadista u Idlibu. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Susret DŽona Boltona i Benjamina Netanijahua

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA