Najnovije

TRAŽE PRAVDU ZA SRPSKE POLICAJCE: Šešeljevi radikali podržali optužene za navodni ratni zločin kod Srebrenice

Predstavnici Srpske radikalne stranke okupili su se danas ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu kako bi pružili podršku osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske koji su optuženi za navodni ratni zločin protiv civila u mestu Kravica kod Srebrenice, 1995. godine.

Predstavnici Srpske radikalne stranke ispred Specijalnog suda u Beogradu (Foto: SRS)

Aleksandra Belačić, član Predsedničkog kolegijuma i narodni poslanik, izjavila je da optuženi pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske ne samo da su potpuno nevini, već da i sami navodi iz optužnice ne odgovaraju činjeničnom stanju.

“U optužnici se navodi da je streljano 1.313 civila iako je zaista streljano njih 317. Okolnosti pod kojima se streljanje dogodilo su veoma specifične i sve se odigralo nakon što je jedan od zarobljenika oteo oružje pripadniku policije Republike Srpske i ubio ga“, kazala je Aleksandra Belačić i dodala da predstavnici SRS redovno prisustvuju suđenju pripadnicima Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske kako bi podigli svest javnosti o tom predmetu.

“Žao nam je što je ovaj proces uopšte pokrenut. Činjenica da se ovim ljudima sudi posle toliko godina i bez dovoljno dokaza predstavlja dokaz da je naše tužilaštvo pokleklo pod pritiskom tužilaštva Haškog tribunala“, ocenila je Aleksandra Belačić i izrazila nadu „da će sudsko veće zaključivati na osnovu raspoloživih pravnih činjenica i da će u skladu s tim, doneti oslobađajuću presudu.“

Pročitajte OVDE da li će biti novih izbora na KiM.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA