Najnovije

RUKE SU IM DO LAKATA UPRLJANE KRVLJU, SILOVANO JE 800 ŽENA! Prvi čovek Crvene zvezde digao Srbiju na noge!

On je rekao da u Srbiji treba napraviti unutrašnju harmoniju oko politike za Kosovo i Metohiju i ocenio da KIM ne mogu da budu problem na kome postoji nadgornjavanje u unutrašnjoj politici u Srbiji.

Nebojša Čović (Foto: Jutjub)

Nastup predsednika Aleksandra Vučića u Bratislavi bio je konretan, argumentovan, jasan i sa dokumentacijom da se vidi ko je konkretno šta ispunio iz Briselskog sporazuma, ocenio je u jutarnjem programu TV Pink Nebojša Čović.

Čović je besno naveo da je Hašim Tači zamenjivao teze kada proziva Srbiju za nesprovođenje tog sporazuma jer ga u određenim tačkama upravo Priština nije sprovela.

Govoreći o aktivnostima Srbije, Čović je ocenio da naravno da Srbija sprečava Kosovo da uđe u Interpol ili UNESKO i da je "naš posao povlačenja priznanja i sprečavanja novih priznanja".

Čović je istakao da falsifikati oko broja silovanih Albanki mogu da budu jako opasni.

Izneo je podatak "međunarodne zajednice da se oko 800 žena prijavilo da je silovano, a stotinak je uspelo da dokaže pred međunarodni institucijama da se to dogodilo".

Čović je ocenio da je Ramuš Haradinaj dezinformisao javnost o sastanku sa kancelarkom Angelom Merkel koja je "sigurno pričala o taksama".

On je rekao da Nemci nisu ni za podelu, ni za razgraničenje i da su za autonomije što bi značilo "za sever Kosova autonomija visokog stepena u prvoj fazi, a za 15 i više godina da ti ljudi imaju pravo da se izjašnjavaju o svom statusu".

Kada pričaju o promeni granica na Balkanu, Nemci su zaplašeni daljim promenama u Evropi, smatra Čović. On je ocenio da su takse pri kraju i da su one kupovina vremena pošto međunarodna zajednica nije uspela da slomi Srbiju oko Kosova.

Čović je izneo sumnju da će Hašim Tači, Ramuš Haradina i Kadri Veselji, moći da dovedu do rešenja, "jer su im ruke do lakata uprljane krvlju" i ocenio da ta trojka drži diktatorsku varijantu vlasti na KiM u strahu da im ne bude suđeno.

On je rekao da u Srbiji treba napraviti unutrašnju harmoniju oko politike za Kosovo i Metohiju i ocenio da KIM ne mogu da budu problem na kome postoji nadgornjavanje u unutrašnjoj politici u Srbiji.

"Sesti i dogovoriti se, a ne može bas sve javno da se kaže", rekao je Čović.

Da li postoji opasnost da Bugarska pokvari realizaciju “Turskog toka”, više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA