Najnovije

NOVA SAZNANJA: Američki špijun iz Kremlja poslednji put viđen na Balkanu, mediji spekulišu da je da je ubijen na ovom mestu! (VIDEO)

Drama o američkom špijunu u Rusiji dobila je novi obrt kada su mediji objavili da je reč o Olegu Smolenkovu, članu administaracije Vladimira Putina koji je nestao 2017. godine.

Špijunaža (Foto: pixabay. com)

Pozivajući se na neimenovane izvore iz Bele Kuće, Si-En-En je izvestio da je izvesni špijun sklonjen iz Moskve zbog opasnosti da bi ga mogao razotkriti lično predsednik Tramp. Špijun je povučen nakon što su u maju 2017. godine Vašington posetili ruski šef diplomatije Sergej Lavrov i ambasador Sergej Kisljak.

Sem što tvrdi da se radi o špijunu najvišeg ranga, Si-En-En nije otkrio njegov identitet.

Prostom pretragom interneta, mediji su zaključili da se može raditi samo o Olegu Smolenkovu koji je nestao u julu iste godine u Crnoj Gori. Portparol Kremlja Dmitri Peskov potvrdio je njegovo postojanje, ali je istakao da on nikada nije imao direktan kontakt sa Putinom.

Smolenkov je pre 2010. godine radio u ruskoj ambasadi u Vašingtonu, a posle i u vladinoj kancelariji, pre nego što je postao državni savetnik treće klase u Moskvi. Sa ženom i troje dece otišao je 4. jula 2017. na odmor u Crnu Goru, gde su svi nestali bez traga.

Nakon njegovog nestanka Rusija je pokrenula istragu o ubistvu. Postupak je više puta obustavljan, pa ponovo pokretan.

Prema pisanju "Daily Storm", Smolenkova žena imala je nekoliko naloga na društvenim mrežama na koje se neko logovao nedeljama nakon nestanka.

Iako je moguće da je porodica ubijena u Crnoj Gori, verovatniji je scenario po kome oni sada žive u predrgađu Virdžinije pod zaštitom američke vlade, piše istraživački portal "Bellingcat", specijalizovan za proveru činjenica.

Postoje zapisi iz 2018. godine po kojima su "Oleg i Antonija Smolenko", bračni par istog imena kao onaj koji je nestao u našem komšiluku, kupio kuću u prigradskoj Virdžiniji za 920.000 dolara.

Novinari En-Bi-Sija su posetili kuću, ali su ih po dolasku presreli "mladići u SUV-u" koji su nadgledali imanje.

Šef Bele kuće Donald Tramp izjavio je da o aferi koju je otkrio Si-En-En ništa ne zna. 

- Što se mene tiče, u redu je šta god da je CIA odgovorila. Ja ne znam ništa - rekao je Tramp.

Kako su se Rusi osvetili džihadistima za Hmejmim, pročitajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA