Najnovije

ZAJEDNIČKI LET JE DOKAZAO KO JE GOSPODAR NEBA: "Ohotnik" i avion pete generacije Su-57 seku oblake! (VIDEO)

Prema saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije, zajednički let najnovije ruske teške udarne bespilotne letelice "Ohotnik" i borbenog aviona pete generacije Su-57 je trajao više od pola sata, te da se odvijao u okviru programa testiranja. Let je izveden "u automatizovanom režimu, u potpunoj konfiguraciji sa pristupom zoni dežurstva".

Bespilotna letelica "Ohotnik" i borbeni avion Su-57 (Foto: jutjub)

Kako se navodi, razrađuje se interakcija između bespilotne letelice i aviona Su-57, kako bi se proširilo radarsko polje aviona i omogućilo mu da gađa neprijateljske ciljeve ne ulazeći u zonu protivvazdušne odbrane.

"Ohotnik" je namenjen da bude prva teška bespilotna letelica sa ofanzivnom namenom. Izrađen je po šemi „letećeg krila“ uz upotrebu posebnih materijala i obloga koji ga čine praktično nevidljivim za radare.

Opremljen je motorom serije AL-31, koji se koristi i na lovcima Su-27, kao i opremom koja omogućava optičko, elektronsko, radio i drugo izviđanje.

Takođe, na krilima bespilotne letelice nema karakterističnih nosača za oružje jer su ubojna sredstva smeštena unutar trupa.

Kako su se Rusi odbranili od neprijateljskih dronova, saznajte OVDE.

Izvor: vostok. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA