Najnovije

NEMAČKI POSLANIK OBJASNIO: Srbi, ne dajte Kosovo! Srbija nikada ne bi trebala da uđe u NATO

Poslanik levice u Bundestagu Aleksander Noj poručio je u intervjuu za Srpski telegraf da Srbija nikako ne bi trebalo da uđe u NATO, a da je Kosovo mafijaška država koju je Nemačka, nažalost, priznala.

Aleksander Noj (Foto: Jutjub/ Pravda)

- Dve godine sam službovao u Zvečanu kao član OEBS i iz prve ruke sam upoznat sa situacijom na Kosovu i Metohiju - kaže Aleksander.

Kakve utiske nosite iz tog vremena?

- Ako imate jasan pogled i odozgo gledate na političku situaciju, onda vam brzo bude jasno da postoji jednostranost i da ne može jedna mala država, kao što je Srbija, biti kriva za sve što ide po zlu u svetu. Lično sam se uverio kakva je situacija na Kosovu, kako žive Albanci, a kako Srbi, i jasno mi je ko je tu agresor, a ko žrtva.

Kako komentarišete formiranje vojske Kosova, u kojoj će biti i bivši članovi terorističkog OVK?

- Nemačka, Amerika i EU su okupirale teritoriju Kosova i pod njihovim patronatom se sada formira i ta vojska. To što će se naoružavati bivši članovi OVK i teroristi nikoga na zapadu ne zanima. Još 2005. godine nemačka tajna služba navela je Tačija i Haradinaja kao mafijaše i teroriste, ali su oni i dalje dobro došli u Berlin jer je sve samo stvar interesa.

Da li je moguće da je Nemačka zatražila od tzv. kosovske vlade uvođenje taksi na srpske proizvode kako bi primorala Beograd da izađe iz pregovora sa Prištinom?

- To uopšte nije isključeno. Nemačka je 1999. vodila rat protiv Srbije, ima blizak savez sa Albancima i Beograd od Nemačke ne može da očekuje ništa po pitanju Kosova. I to se neće brzo i lako promeniti.

U razgovoru sa srpskim ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom rekli ste da Srbija nikako i nikad ne treba da postane član NATO. Zašto?

- Ima mnogo razloga zašto Srbija ne treba da bude član ove vojne alijanse - bombardovanje, krađa teritorije Kosova i Metohije, ali i značajni finansijski izdaci koje biste imali pristupanjem ovom savezu. Hteli ili ne, morali biste da kupujete skupe američke, francuske i nemačke vojne sisteme, a taj novac možete da pametnije da iskoristite, recimo, za infrastrukturu. Pristupanjem EU i NATO, Srbija ne bi više bila gazda u svojoj kući!

Šta je, u stvari, NATO?

- To je vojni instrument SAD koji želi da svoje interese na globalnom nivou ostvari vojnim putem i ne dozvoljava bilo kakvu konkurenciju. Protivnicima poput Kine i Rusije uvode ekonomske sankcije, vode trgovinske ratove... Jednom rečju, NATO pod vođstvom Amerike ima mafijašku strukturu.

Milo sprema izbornu krađu pod paravanom birokratskih formalnosti. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA