Najnovije

KADA NE MOGU VIŠE SA RUSIMA, SVOJU MRŽNJU SU PREBACILI DRUGDE: Turci započeli nove zločine nad ovim narodom (FOTO/VIDEO)

Turska je pokrenula novu "antiterorističku operaciju" u svojoj istočnoj provinciji Bingol, u kojoj je učestvovalo više od 1.000 osoblja, saopštilo je 23. marta tursko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Turska vojska (Foto: Tviter printskrin)

Ministarstvo je saopštilo da je operacija Trap-9 Karer imala za cilj neutralisanje terorista koji se kriju širom Bingola. Za akciju je formirano oko 68 operativnih timova iz Specijalnih operacija Žandarmerije, specijalnih snaga policije i bezbednosnih jedinica.

Nije spomenuta nijedna određena grupa, ali Kurdistanska radnička partija (PKK) navodno je aktivna u istočnoj Turskoj, tako da je gotovo sigurno da je protiv kurdskih grupa. U međuvremenu, turska operacija protiv PKK-a u Siriji i Iraku je u toku.

„Dva terorista PKK-a neutralizovana su u vazdušnoj operaciji u regionu Zapa na severu Iraka“, objavilo je Ministarstvo odbrane u izjavi na Tviteru 23. marta.

 

Protivterorističke operacije nastavit će se bez popuštanja, dodalo je ministarstvo. Odvojeno, turski komandosi neutralisali su tri teroriste IPG / PKK-a na severozapadu Sirije.

„Trojica terorista PKK / IPG koji pokušavaju da se infiltriraju u zonu operacije „Proleće mira“ uspešno su neutralisana od strane naše herojske komande“, objavilo je ministarstvo na Tviteru.

 

 

Od 2016. godine, Turska je pokrenula trio navodno uspešnih antiterorističkih operacija preko svoje granice na severu Sirije kako bi sprečio formiranje terorističkog koridora i omogućio mirno naseljavanje od strane meštana: Štit Eufrata (2016), Maslinova grana (2018) i Proleće mira (2019).

Tursko ministarstvo odbrane objavilo je i snimke koji navodno prikazuju operaciju u iračkoj provinciji Hakurk, u kojoj je, kako se izveštava, poginulo 5 pripadnika PKK.

 

Ministarstvo odbrane Turske često objavljuje video snimke i snimke koji pokazuju vrlo malo, ali navodno dokazuju uspeh turskih trupa.

Svi oni su podržani tvrdnjama nekoliko članova PKK-a da su „neutralizovani“.

Specijalna ruska grupa VKS prebacuje kompleks „Sič“ da pomogne Italiji! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA