Najnovije

TRAMP KRENUO OŠTRO NA BAJDENA: Ko god pobedi na američkim predsedničkim izborima - vladaće kao antikineski jastreb!

Prvi video-klip izbornog štaba Donalda Trampa – uperen protiv kandidata Demokratske partije za predsednika SAD DŽoa Bajdena, operiše tvrdnjom da je on „agent Kine“.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Sa porukom da takva figura naprosto ne sme postati šef države.

Usledio je još jedan kojim se Bajden optužuje za tesnu saradnju sa zvaničnim Pekingom, a nastao je pre nego što je  američka finansijska tržišta pogodio korona virus, a većini Amerikanaca zabranjeno da napuštaju kuće pod pretnjom hapšenja.

Kina u svesti običnih Amerikanaca postepeno zauzima mesto koje je držala moderna Rusija, a još više - mesto SSSR, snažnog neprijatelja koji je kriv za sve probleme i sa kojim se treba hitno rezračunati.

Međutim, Kina je - zbog svog ogromnog stanovništva i ambicija, a još je potpuno “neevropska“ („nije bela“) - mnogo pogodnija meta za američku propagandu. Pogotovo što je i sam Tramp korona virus nazvao kineskim.

Bajden, bolje rečeno - njegov izborni štab (jer sam Bajden ima problema sa povezivanjem događaja) - imao je izbor da proglasi Trampa rasistom, da podseti Amerikance na poželjnost održavanja pristupa jeftinom kineskom uvozu ili da krene putem koji je Tramp odabrao u odnosu na Rusiju nakon što je proglašen „Putinovim agentom“.

Odnosno: da obeća da će (Bajden) i rečima i delima demonstrirati da od njega niko ne može biti strožiji prema Kini.

Već je vidljivo da se “kinesko pitanje” u SAD dramatično preliva iz ekonomsku i političku sferu, ne samo na nivou visokih funkcionera i vašingtonskih analitičara, već na nivou najobičnijeg američkog glasača.

Kina je postala jedna od čvornih tačaka  američke izborne kampanje.

Ako se na situaciju pogleda šire, lako se uočava da se trka republikanaca i demokrata za pravo da postanu glavni čajnafobi proširila se sa predsedničkih kandidata na same stranke.

Na primer, republikanski senator Lindsi Grem nastavlja svoj krstaški rat protiv Kine, pozivajući da SAD proglase da ne priznaju 1,2 triliona dolara svog duga Kini i da joj taj novac nikad neće vretiti jer je virus korona “kineski“.

Čak govori: “Iran smo sankcionisali za pakao širenja terorizma, a Kinu moramo sankcionisati za pakao širenja pandemija“.

Grem možda nije svestan opasnosti sukoba u koji Vašington sada ulazi.

Porodica Bajden zaista je imala poslovne projekte u Kini, ali to neće promeniti ništa.

Američka politička elita veruje da je pronašla idealan lek za unutrašnje sukobe: zajedničkog spoljnog neprijatelja kome se sve može pripisati.

Tramp će rado podržati bilo kakvu antikinesku strategiju, a ako Bajden ipak postane predsednik - njegova administracija potpisivaće antikineske mere za njega.

Samo čudo može pomoći da se izbegne scenario sukoba, a čuda se ponekad zaista dogode.

Svaki novi dan epidemije povećava izglede da onaj ko bude vladao iz Bele kuće od januara 2021. – nezavisno od toga da li će to biti republikanac (Tramp) ili demokrata (Bajden) – bude antikineski jastreb.

Pročitajte OVDE na koji problem je naišao Vladimir Putin.

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA