Najnovije

Branko Pavlović: Francusko-nemački plan je opasan po Srbiju

Advokat Branko Pavlović, kandidat za poslanika liste "Mi - Glas iz naroda" kaže da je Francusko-nemački plan jako opasan i predstavlja "de fakto" priznanje tzv. nezavisnosti Kosovoa po principu sporazuma koje su potpisale zapadna i istočna Nemačka.

“Nije samo jedan član sporan, devet članova je sporno u tom planu jer zapravo vodi ka ono što je jednom u međunarodnom pravu već poslužilo za punopravnom članstvu u UN obe Nemačke bez obostranog priznanja”, upozorio je Pavlović i dodao da Zajednica srpskih opština nema nikakve veze sa suverenitetom i teritrijalnim integritetom Srbije.

Pavlović je objasnio da ppozicija Srbije, u skladu sa rezolucijom 1244. treba da bude da je Vojska Srbije jedina vojska na KiM, da su međunarodni odnosi u ingerenciji Srbije, NBS mora da ima punu ingerenciju i na Kosovu i Metohiji i jedinstveno tržište.

“To moraju da budu naše crvene linije, ništa manje od toga”, kaže Pavlović dodajući da će Srbija veliki deo ovoga moći da postigne u narednih 5 godina jer se geopolitička situacija u svetu menja”, rekao je Pavlović gostujući na TV Tanjug.

On je dodao i da je Ohridski sporazum koji je Vučić usmeno prihvatio jako opasan za Srbiju.

Pavlović kaže da Srbija treba da vrati 14 milijardi evra deviznih rezervi iz inistranstva i da ih stavi u funckiju privrednog razvoja kako bi se otrgla iz neokolonijalnogn položaja i kontrole stranih banaka.

Lista “Mi – Glas iz naroda – dr Branimir Nestorović” se nalazi pod brojem 14. na glasačkom listiću.

NESTOROVIĆ: Mi smo antisistemska lista, potpuno ćemo razoriti ovaj nakaradni sistem

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA