Najnovije

RUSIJA IMA DOKAZ: Potvrđena veza terorista sa Ukrajinom

Istražni komitet Ruske Federacije poručio je danas da su teroristi, koji su prošle nedelje izveli teroristički napad u "Krokus sitiju" kod Moskve, bili povezani sa ukrajinskim nacionalistima, za šta su, kako se navodi, pronađeni dokazi.
Jedan od uhvaćenih terorista / Foto: Jutjub

Jedan od uhvaćenih terorista / Foto: Jutjub

IK dalje navodi da je nakon rada sa privedenim teroristima, analize njihovih tehničkih uređaja i praćenja finansijskih operacija utvrđeno da su teroristi dobijali novac iz Ukrajine. U pitanju je značajna suma novca, ali i kriptovalute, tvrdi Moskva. Ova sredstva korišćena su za pripremu napada, saopšteno je danas na operativnom sastanku Istražnog komiteta.

"Prvi rezultati istrage u potpunosti potvrđuju planski karakter akcija terorista, pažljivu pripremu, kao i to da su je postojala finansijska podrška organizatora zločina".

Istražni komitet Rusije dodaje da je pronađena i privedena još jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u finansiranju terorista. 

Podsetimo, radikalni islamisti izveli su prošle nedelje teroristički napad u kojem je poginulo preko 140 ljudi, a povrede zadobilo više desetina njih. Moskva je poručila da iza napada stoje Kijev, London i Vašington i da je bilo planirano da teroriste u Ukrajini dočekaju kao heroje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin oštro je osudio napad i obećao osvetu svima onima za koje se utvrdi da su bili povezani sa napadom, dok je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije istaklo da je Moskva dobila veliku podršku ostalih zemalja i napomenulo da je, kao znak solidarnosti, Dan žalosti bio objavljen i u Republici Srpskoj. 

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA