Najnovije

DODIK U SANKT PETERBURGU: Republika Srpska direktno izložena pritiscima i stalnim sankcijama SAD

Pronalazimo načine da se izborimo sa tim pritiscima, a diverzifikacija lanaca snabdevanja je naš cilj, poručio je lider RS.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik obratio se na Bezbednosnom forumu u Sankt Peterburgu i poručio da je Republika Srpska direktno izložena pritiscima i pod stalnim je sankcijama SAD.

Kako je naveo, sukob u februaru 2022. godine doneo je novu opasnost, a samim tim i ugrožavanje vitalnih institucija, zbog čega trenutno imamo novu realnost.

"Odgovor svemu tome leži u novom multilateralnim državnim okvirima. RS pronalazi načine da se izbori sa tim pritiscima, a diverzifikacija lanaca snabdevanja je naš cilj", rekao je Dodik.

Predsednik Srpske je istakao da u budućnosti treba očekivati i sajber napade na državne sisteme i institucije, i da treba pronaći rešenja za to.

"Potrebna je i dodatna zaštita dece i omladine od sadržaja na internetu. Mi u Republici Srpskoj smo studiozno pristupili ovom problemu i ovaj problem zahteva dodatnu zaštitu. RS prepoznaje važnost tih procesa i spreman je da svoje kapacitete pruži svojim partnerima", poručio je Dodik.

Dodik je pre Bezbednosnog foruma obišao "Ekspo" izložbu.

Učesnicima foruma, putem video-linka, obratio se ruski predsednik Vladimir Putin, koji je poručio da svi nalogodavci, sponzori i organizatori terorističkog napada u "Krokus siti holu" kod Moskve moraju biti identifikovani i kažnjeni.

"Metode kriminalaca postaju sve sofisticiraniji – sve više varvarske. To je još jednom pokazao krvavi teroristički napad koji se dogodio 22. marta u Podmoskovlju", kazao je Putin u video-poruci učesnicima 12. međunarodnog sastanka visokih predstavnika zaduženi za pitanja bezbednosti.

UKRAJINSKI POSLANIH IMA PORUKU ZA SRBIJU! Žestoka provokacija, tiče se Kosmeta

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA