Najnovije

OVAKAV PORAZ UKRAJINA NE PAMTI! Rusi zbrisali dve cele brigade! Sve se raspada na istočnom frontu, sukobili se ukrajinski oficiri!

U Oružanim snagama Ukrajine pojavio se neprijatan trend, piše Forbs , opisujući situaciju sa poslednjim neuspesima dve ukrajinske brigade.

"Loša vest je da je sve što se dogodilo 115. mehanizovanoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine sistemske prirode, ovo je druga ukrajinska jedinica koja se srušila na istočnom frontu u poslednjih nekoliko nedelja“, navodi se u publikaciji.
Publikacija citira komandanta 47. brigade Oružanih snaga Ukrajine Nikolaja Melnika koji je rekao da je 115. brigada imala zadatak da zauzme mesto njegove jedinice, ali je „nešto pošlo naopako“ i deo trupa je jednostavno pobegao.

Prva jedinica koja je podbacila bila je 67. mehanizovana brigada, koja se borila u oblasti Časovog Jara sve dok nisu počeli unutrašnji sukobi unutar njenog komandnog štaba, piše Forbs.

U članku se napominje da su milijarde dolara vredno novo oružje ostavili na putu, ali i da je to oružje je beskorisno osim ako nema dovoljno raspoređenih, organizovanih i dobro odmornih jedinica da ga koriste.
Ukrajinska vojna komanda je ranije počela inspekcije protiv 67. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine nakon gubitka nekih pozicija u DNR , javila je Ukrajinska pravda. Kako navodi izdanje, jedan od razloga za to, koji je revizija otkrila, bili su problemi u samoj brigadi. Posebno su komandanti odvojili vojna lica iz nacionalističkog "Desnog sektora". Zvali su ih "pikseli", odnos prema njima je bio očigledno gori: oni su prvi poslati u borbu, kao rezultat toga, zbog nedostatka iskustva, njihove žrtve su bile velike.

SPREMA SE BRUTALAN RUSKI UDARAC! Ukrajinski komandant najavio napade na neočekivana mesta

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA