Najnovije

Nisu dobili dovoljno, Karađorđevići bi od države i rudnik zlata?

BEOGRAD - Kraljevska porodica Karađorđević u zahtevu za restituciju, pored Belog i Kraljevskog dvora na Dedinju i imanja na najluksuznijim lokacijama u Beogradu, traži od države da im vrati i rudnik zlata.
Kraljevski Foto: Jutjub(printskrin)

Kraljevski Foto: Jutjub(printskrin)

Prema pisanju tog lista, zahtev desetoro naslednika kralja Aleksandra sadrži više od 70 stavki, a vrednost te imovine je basnoslovna. "Spisak je dugačak kao roman. Nema čega nema na njemu - šume, vocnjaci, livade, nekretnine... Ono što je najviše privuklo pažnju jeste rudnik zlata u opštini Negotin. Uz njega ide i laboratorija za preradu zlatne rude i lager u reci Pek", naveo je izvor Kurira dodajući da su "preterali sa zahtevom imovine i da je pitanje da li im sve to zaista pripada. Prema pisanju tog lista, kraljevska porodica je svojevremeno, rudnike koje sada potražuju, dobila od države na korišćenje i nisu bili vlasnici, tako da po svemu sudeći neće imati pravo na povraćaj.
Pročitajte još:Gej parada odobrena i počinje u 12 časova, Obraz ne odustaje od svog skupa!Ovo je suština fenomena neznanog junaka, sto godina posle Prvog svetskog rataŠTA NAS ČEKA NAKON PARADE? Češka- festival sadizma na ulicama, Italija- gole žene gaze ikone!
Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić naglasio je da će Karađorđević imati tretman kakav zakon nalaže. Agencija za restituciju raspravljaće tek sledeće godine o povraćaju imovine Karađorđevićima. Beli i Kraljevski dvor su zakonom zaštićeno dobro n,ulte kategorije i kao takvo ne mogu biti vraćeni starim vlasnicima. Svakako, odluka o zahtevu biće doneta u legalnom postupku kao i za sve ostale građane, rekao je Sekulić. On je dodao da će tražiti pomeranje rokova za finanasijsko obeštećenje sa 2017. na 2020. godinu. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA