Najnovije

STIGLA VEOMA LOŠA VEST: Srušena najveća nada sveta u vezi sa korona virusom

Epidemija korona virusa zahvatila je 47 država Afrike koje prati Svetska zdravstvena organizacija (WHO) s 3.000 zaraženih i 49 umrlih, objavio je prvi čovek SZO Tedros Adhanom Ghebreiesus.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Države sa siromašnim zdravstvenim sistemima moraju delovati agresivno na virus, a ZSO je spreman podržati sve zemlje u borbi protiv virusa, kako bi se sprečilo njegovo širenje u ranoj fazi i širnje na celu zajednicu, napisao je generalni direktor na Tviteru.

Problem je što je ovim  srušen mit da će visoke temparature i sunce ubiti smrtonosnu zarazu! 

Stari virusi koji su duže u svetskoj populaciji, obično su nestajali sa dolaskom leta i visokih temperatura, ali i UV zračenja. 

Broj zaraženih u Africi upozorava da je koronavirus nešto sa čim se čovečanstvo do sada nije susrelo. Ako su negde visoke temperature i UV zračenje onda je to u Africi.

Kako je onda došlo do pandemije korona virusa u čak 47 država. Kako je obolelo bezmalo 3.000 ljudi. a umrlo (u trenutku pisanja ovog teksta) 49?

Podsetimo, da je korona virus po svoj prilici otporan na visoke temparature najpre je registrovano u SAD. Tačnije na Floridi. Tamo je ogroman broj ljudi zaražen iako su temperature u proseku bile i iznad 27 stepeni!

Šta Darko Mladić kaže o stanju oca pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA