Najnovije

SIRIJA TOLIKO DUGO ODOLEVA DA SE AMERIKA SADA ODLUČILA NA DRASTIČAN POTEZ: "Cezarovim zakonom" na udaru su Asad i njegova supruga

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da Vašington uvodi nove sankcije Siriji u skladu sa Zakonom o zaštiti civila u Siriji („Cezarov zakon“), prenosi „Arab njuz“.

Bašar el Asad (Foto: SANA)

„Danas su odredbe o sankcijama 'Cezarovog zakona' u poptunosti stupile na snagu. Svakome ko ima posla sa Asadovima režimom, bez obzira na to gde se u svetu nalazi, potencijalno preti uvođenje ograničenja na putovanja ili finansijske sankcije“, rekao je Pompeo.

Kako se navodi, sankcije će biti uvedene, između ostalog, i protiv predsednika Sirije Bašara Asada i njegove supruge Asme.

Američki državni sekretar je precizirao da nove američke sankcije protiv Sirije neće uticati na pružanje humanitarne pomoći zemlji.

U martu je saopšteno da su SAD raširile spisak sankcija protiv Sirije, a na njemu se našao i ministar odbrane zemlje Ali Ajuba.

Ranije, u februaru, Amerika je uvela sankcije protiv državljana i kompanija iz Rusije, Irana, Turske i Kine u skladu sa zakonom o neširenju naoružanja u Iranu, Severnoj Koreji i Siriji. Iz Moskve su više puta upozoravali da su takvi postupci pogubni, osuđujući poteze Vašingtona. Prema rečima portparola ruskog predsednika Dmitrija Peskova takve sankcije su nezakonite sa stanovišta međunarodnog prava i nanose štetu mnogim zemljama.

Više o trenutnom haosu u Budvi i teroru Milovih specijalnih jedinica pročitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA