Najnovije

"Poništiti rezultate parlamentarnih izbora održanih u junu i da do jeseni raspisati nove izbore"

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Miljan Damjanović zatražio je na današnjoj konferenciji za novinare ispred Ustavnog suda da ta institucija poništi rezultate parlamentarnih izbora održanih u junu i da do jeseni raspiše nove izbore na kojima će se birati narodni poslanici.

Skupština Srbije (Foto: Jutjub)

– Danas smo ovde da zatražimo od predsednika ovog režimskog suda da konačno bude predsednik Ustavnog suda i da postupa po pravu i pravdi, po Ustavu i zakonima Republike Srbije i da ujedno poništi sramnu odluku koju je potpisalo troje sudija: Vladan Petrov, Tamaš Horkec i Snežana Marković, da su nenadležni po pitanjima u izbornom sporu, odnosno žalbi SRS, da se ponište izbori i izveštaji o ukupnim rezultatima o izboru narodnih poslanika i dodele mandata poslanicima, jer je i jedno i drugo urađeno i protiv Ustava i protiv zakona – rekao je Damjanović.

On je poručio predsednici Ustavnog suda Snežani Marković da još jednom pogleda kakve su odluke donele sudije i rekao da je današnji zahtev ujedno i upozorenje režimu i „njihovim institucijama koje nasilu pokušavaju da kontrolišu”.

– Ne pretimo, ali tražimo da se uvede poštovanje zakona i Ustava Republike Srbije – rekao je i pozvao predsednicu Ustavnog suda da odabere vreme i televiziju za TV duel u kojem će zajedno učestvovati.

Damjanović je rekao da neće odustati od ovog zahteva i da će, ukoliko ne dobiju adekvatan odgovor u najkraćem mogućem roku, nastaviti sa daljim aktivnostima.

Šešelj napisao dve nove knjige, pogledajte njihove naslove OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA