Najnovije

JULIJA NAVALJNA POBEGLA IZ RUSIJE: Odletela sa aerodroma Domodedovo

Supruga Alekseja Navaljnog (osnivača Fondacije za borbu protiv korupcije - FBK, koju je Ministarstvo pravde uvrstilo u registar organizacija koje obavljaju funkcije stranog agenta) Julija je pobegla iz Rusije, piše Interfaks pozivajući se na obavešteni izvor.

Julija Navaljna (Foto: RIA Novosti)

Kako je precizirao sagovornik agencije, Julija Navaljna je sa moskovskog aerodroma Domodedovo odletela za Frankfurt na Majni.

Advokat Veronika Poljakova, koja brani interese Julije Navaljne, rekla je da ne zna da li je njen klijent napustio Rusiju.

U sredu su kanali Telegram širili informacije da je Julija Navaljna odletela iz Ruske Federacije u Nemačku. Pretpostavljalo se da je krenula sa glavnog moskovskog Domodedovo letom za Frankfurt na Majni.

„Ne znam, nije mi rekla“, rekla je braniteljka supruge Alekseja Navaljnog za RIA Novosti.

Aleksej Navaljni 17. januara je zadržan na moskovskom aerodromu Šeremetjevo po povratku iz Nemačke, gde je bio na lečenju. Nemački stručnjaci rekli su da je pacijent otrovan supstancom iz grupe Novičok, ali ruski lekari nisu pronašli nikakve tragove.

Dana 2. februara, Simonovski sud u Moskvi zamenio je Navaljnom uslovnu kaznu zatvorskom, osudivši ga na 3,5 godine u zatvoru opšteg režima. Biće u zatvoru dve godine i osam meseci - sud je tokom preliminarne istrage u slučaju Iv Rošer računao godinu dana provedenih u kućnom pritvoru.

Moskovski sud je u odsustvu uhapsio šefa mreže regionalnih sedišta FBK Leonida Volkova. Objavljena je međunarodna poternica. Volkov će biti priveden u trenutku povratka u Rusiju ili izručenja.

Zašto sud tereti Volkova, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA