Najnovije

EFES ODBRANIO TITULU: Micić ponovo MVP (VIDEO)

Srpski plejmejker zajedno sa Tiborom Plajsom zadržao istanbulskog velikana na tronu još godinu dana.

Srbija i Beograd doživeli su da vide svoju uzdanicu na tronu Evrope! Ono što je napravio u Kelnu prošle godine, briljantni Vasilije Micić ponovio je večeras u svojoj zemlji i stavio šampionski pečat na uzastopnu Efesovu krunu - 58:57 (15:14, 19:15, 8:11, 18:15).

Micićeve bravure repriziraće se dugo, dok je on ponosno bio ogrnut srpskom zastavom i pokazao celom svetu gde se igra najbolja košarka na planeti. Jer, posle nove MVP nagrade za Nikolu Jokića, Micić je potvrdio da Evropa nema boljeg od njega, što je ubrzo po završetku utakmice potvrđeno jer je pored krune odbranio i zvanje MVP Fajnal fora. Postao je jedini srpski igrač uz Dejana Bodirogu koji je uspeo da napravi ovakav poduhvat. Proveo je na parketu više od 37 minuta i za to vreme ubacio 23 poena (8/15 iz igre, 4/7 za tri), a imao je još po dva završna dodavanja i skoka, uz čak devet iznuđenih faulova za indeks korisnosti 22.

 

 

Micićev potpis na ovu pobedu nema cenu, ali sve pohvale zaslužuje Tibor Plajs koji je odigrao drugo poluvreme iz snova. Pošto je dozvolio Tavaresu da ga "školuje" u prvoj četvrtini, izvukao je pouke i dao enorman doprinos sa 17 poena i četiri skoka u nastavku, ukupno 19 i sedam za nemačkog dugajliju.

Šejn Larkin ostao je na deset poena iz prvog poluvremena i može samo da zahvali Miciću što je u nastavku komandovao igrom, jer bi Real možda čak osvojio turnir s obzirom na to koliko je dugo pretio i bio u životu. Da je Efes večeras potpuno zavisio od Micića i kasnije Plajsa potvrđuje i to da su se samo još Brajant Danston i Kris Singlton upisali u listu strelaca... Može da slavi i Filip Petrušev koji nije igrao završni turnir, ali ima medalju oko vrata.

Real je doživeo veliko razočaranje. Tavares jeste dominirao u prvoj četvrtini, ali je zatim stao i više nijednog trenuka nije uspeo da uhvati ritam. Na kraju 14 poena i 11 skokova za njega, a bio je jedini igrač Blankosa sa dvocifrenim učinkom?! Serhio LJulj je potpuno podbacio sa devet poena (3/10 iz igre), Fabijen Kozer i Alberto Abalde nisu pogodili ni jedan od po pet šuteva za tri, Rudi Fernandez ostao je na 1/7 iz igre, ostali su takođe bili u zapećku. Da li zbog velike potrošnje u polufinalu sa Barselonom, potrošnje materijala ili je jednostavno falio šampionski gen kakav je doneo Luka Dončić pre četiri godine, to najbolje zna Pablo Laso…

Efes je uspeo, Efes je ispunio snove milionske navijačke baze, Efes je ponovo šampion! I ostaće do maja sledeće godine. A onda, ko zna…

Više o humanitarnoj utakmici “MRŠAVI PROTIV DEBELIH” OVDE.

Izvor: Mozzartsport

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA