Najnovije

Imamo li novca? Srbija daje 5 miliona za obnovu Palestine!

BEOGRAD - Srpska delegacija, predvođena ambasadorom Draganom Bisenićem, učestvovala je na međunarodnoj donatorskoj konferenciji u Kairu za obnovu Gaze, a tom prilikom je obećala pomoć naše zemlje od 5 miliona dinara za obnovu Palestine tokom 2015. godine.
Srbija daje 5 miliona Palestini (Foto:Vikipedija)

Srbija daje 5 miliona Palestini (Foto:Vikipedija)

Međunarodnu donatorsku konferenciju, koja je održana juče u Kairu, organizovali su Egipat i Norveška, a na njoj su učestvovali zvaničnici više od 70 zemalja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Učesnicima skupa su se, između ostalih, obratili generalni sekretar UN Ban Ki-mun, državni sekretar SAD DŽon Keri, predsednik Palestine Mahmud Abas i predsednik Egipta Abdel Fatah al Sisi, istakavši potrebu za rekonstrukcijom porušenih delova Gaze, gde procenjena šteta iznosi četiri milijarde dolara.
Pročitajte još:Putin u Beograd donosi na potpisivanje 7 ugovora!Grafiti ISIS u Dečanima!
Republika Srbija već godinama razvija različite projekte sa Državom Palestinom, među kojima je posebno značajno stipendiranje palestinskih visokoškolaca koji studiraju u Srbiji, što je još jedan vid pomoći koji palestinska strana veoma ceni, navodi se u saopštenju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA