Najnovije

LAVROV: Potrebni širi pregovori o Siriji

MOSKVA- Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je juče da će sledeća runda pregovora o Siriji najverovatnije biti održana za vikend, naglasivši da ona ne bi trebalo da bude usmerena samo na zahteve da sirijski predsednik Bašal al-Asad podnese ostavku.
Sergej Lavrov (Foto: RIA Novosti)

Sergej Lavrov (Foto: RIA Novosti)

Lavrov je, tokom posete Jermeniji, rekao da bi razgovori trebalo da budu usmereni na postizanje konsenzusa o tome ko predstavlja sirijsku opoziciju, a koga treba smatrati ekstremistima. Šef ruske diplomatije rekao je i da su učesnici početne runde pregovora u Beču zalagali za ostavku Asada, umesto da razgovaraju ko bi trebalo da učestvuje u razgovorima, preneo je AP. Lavrov je, takođe, pozvao na šire učešće u pregovorima u Beču, rekavši da bi, posle sastanka za vikend, trebalo da budu pozvani i predstavnici Organizacije za islamsku saradnju i Arapske lige. Šef ruske diplomatije optužio je vlade nekih zemalja da izbegavaju pregovore.
Pročitajte još:PUTIN: U Siriji smo pokazali snagu, naša flota aviona i PVO će rastiHaos i krizu u Siriji izazvala američka politika(UZNEMIRUJUĆI FOTO) 58 ubijenih boraca Islamske države u napadu na sirijski Lenjingrad
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA