Najnovije

Dačić uputio saučešće povodom poginulih rudara u Ukrajini

BEČ - Predsedavajući OEBS-u, šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas najdublje saučešće zbog gubitka ljudskih života u nesreći koja se dogodila u rudniku Zasjadko na istoku Ukrajine.
Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

“Treba učiniti sve kako bi se pomoglo onima koji su pogođeni ovom tragedijom, a verujem da ćemo svi udružiti napore u ovoj humanitarnoj misiji”, istakao je on u saopštenju. Bilans poginulih u eksploziji u rudniku uglja na istoku Ukrajine povećan je na 31, javio je Tass, dok je Rojters, pozivajući se na Interfaks, izvestio da su u nesreći poginule 33 osobe. Prema rečima portparolke Ministarstva za hitne situacije samoproglašene Donjecke Narodne Republike Julijane Bedilo, do sada je pronađeno 31 telo poginulih, dok je u toku potraga za jednim rudarom, koji se vodi kao nestao. Predsednik Ukrajine je zbog te nesreće proglasio današnji dan danom žalosti. U trenutku nesreće u rudniku je bilo 230 ljudi. dok je oko 200 brzo izvučeno napolje.
Pročitajte još:Šešelj o Pajtićevoj „vladi u senci“Babić „ispreskakao“ Stefanovića
Rojters je javio da je u sredu uveče potvrđena smrt 33 rudara, a da je uprava rudnika saopštila da je najverovatniji uzrok eksplozije isticanje gasa. "Ukupan broj mrtrvih su 33 osobe", javila je agencije Interfaks, pozivajući se na pres službu lokalne administracije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA