Najnovije

GEOPOLITIČKE METAMORFOZE: Egipat sve bliži Evroazijskom Savezu

EGIPAT - Tarek Kabil, egipatski ministar za industriju i spoljnu trgovinu, izjavio je da Egipat teži potpisivanju sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskim ekonomskim savezom.
Tarek Kabil (Foto: JuTjub)

Tarek Kabil (Foto: JuTjub)

"Mi smatramo od vrhunskog značaja ovakav sporazum koji će biti dogovoren između Egipta i Rusije, a koji će uključiti i obe naše zemlje i ceo Evroazijski ekonomski savez." - kaže Kabil. On je dodao da će ovaj sporazum značajno ojačati i sferu stranih direktnih investicija, jer će Egipat učiniti atraktivnijim za strane investitore. Egipat želi da bude ruska baza za investicije u Afriku i Srednji Istok, kaže Kabil. Rusija gradi veliku industrijsku zonu kod Sueckog kanala, a očekuje se da ovaj sporazum bude potpisan odmah po otvaranju ove industrijske zone, navodi portal Diplomat.So. Suecki kanal je jedna od svetski najznačajnijih trgovinskih tačaka, a Rusija planira u ovoj industrijskoj zoni zajedno sa Egiptom da pokrene proizvodnju poljoprivrednih i građevinskih mašina, proizvodnju kamiona, izgradnju brodova, te infrastrukturu i fabrike koje će se baviti farmaceutskom industrijom, petrohemijom i energetikom. Dogovor o izgradnji velike industrijske zone je postignut između Rusije i Egipta 2014. godine.
Pročitajte još:SNAJPERSKA PRECIZNOST: Pogledajte kako Su-34 pogađa ciljeve po Siriji (VIDEO)Direktan pogodak u mitraljesko gnezdo (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA