Najnovije

BAKIROVO UPOZORENJE: Dodik ugrožava mir u Bosni i Hercegovini!

Uoči kolegijuma SDA, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine i lider Stranke demokratske akcije, Bakir Izetbegović kazao je da su dosadašnji koraci koje je Republika Srpska preduzela po pitanju referenduma predstavljaju do sada najkonkretnije kršenje Ustava BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Bakir (Foto: Sinhua)

"Ovo dovodi u pitanje Mirovni sporazum, a nažalost i mir u BiH. SNSD je planirao neki referendum o samoopredelenju RS u toku 2018. godine, a mislim da je ovaj najavljeni referendum neki uvodni ili probni, koji treba da ispita puls i reakcije domaćih i međunarodnih institucija kako bi se eventualno krenulo u tom pravcu", naglasio je Izetbegović. On je dodao da će SDA snažno upozoriti one koji aktivno krše zakon i uvode bezakonje u BiH.
"Oni nemaju adekvatan odgovor od onih koji trebaju da čuvaju vladavinu zakona u BiH, Ustav i suverenitet njenih institucija. To će biti glavna tema današnjeg kolegijuma", pojasnio je Izetbegović. Na pitanje novinara o danas najavljenom sastanku lidera SBB Fahrudina Radončića sa liderom HDZ BiH Draganom Čovićem, Izetbegović je rekao da je Radončić pre nekoliko dana bio kod njega i obavestio ga o ovom sastanku.
"Oni će imati svoj sastanak, a ja imam svoj u SDA. Čućemo se i raditi na tome da se prevaziđu nesporazumi koji su bili među strankama, te da se ide dalje u stabilizaciju prilika", istakao je Izetbegović. On smatra da je odnos SDA, SBB i HDZ BiH veoma važan te da treba prevazići neke emocije i bolje raditi na stabilizaciji koalicije i prilika u FBiH.
Izvor: Dnevni avaz

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA