Najnovije

TURSKA I RUSKA VOJSKA KREĆU U ZAJEDNIČKU VOJNU AKCIJU?! Ovaj sirijski grad im je glavni cilj

Prema rečima turskog potpredsednika Fuada Oktaja, Ankara i Moskva razmatraju raspoređivanje trupa u sirijski region Tal Rifat, područje koje kontroliše kurdska milicija JPG, od kojih se većina bori kao deo Sirijskih demokratskih snaga uz podršku američkih snaga.

Turska vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

- Dogovor je bio da se tamo zaustavimo, ali ako se ovi napadi nastave, to može imati drugačiji oblik. O tome razgovaramo sa Rusijom - izjavio je Oktaj za Kanal 7, dodajući da će turska vojska nastaviti operacije duž granice dok se ne uklone sve pretnje bezbednosti zemlje.

Mada ruske vlasti tek treba da komentarišu izjavu turskog zvaničnika, to dolazi samo dan nakon što je tursko Ministarstvo odbrane saopštilo da su ukupno četiri vojnika ubijena, a dva ranjena u dva odvojena napada kurdske milicije, što je dovelo do oružanog odgovora Ankare.

JPG je zauzeo Tal Rifat još 2016. godine, kako bi povezao teritorije pod svojom kontrolom istočno od Eufrata sa gradom Afrinom. Međutim, Ankara i militanti Slobodne sirijske vojske (FSA) osvojili su Afrin 2018. godine tokom operacije "Maslinova grančica".

DŽihadisti patroliraju ulicama NJujorka. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA