Najnovije

RUSI ĆE UPASTI U KIJEV - Posldnje upozorenje Zelenskom, ali očigledno neće moći drugačije

Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da bi Ukrajina mogla da izgubi sve svoje teritorije ako se neprijateljstva oduže, pa da bi kijevskom režimu bilo najbolje da odmah teži diplomatskom rešenju sukoba.

 „Moramo da se napravi prvi korak. A prvi korak je mir, moraa se ići na mir. <...> Boreći se za sve teritorije, izgubićete i ove koje sada držite“, rekao je beloruski lider u intervjuu ukrajinskoj novinarki Diani Pančenko.

Naglasio je da Kijev treba da pođe na pregovore bez ikakvih uslova i preduslova.

Ne polemišući sa Lukašenkom, čak se i ne osvrćući na njegove navedene reči, potpredsednik Državne Dume Rusije Petar Tolstoj je ukazao:

LJudi koji u Rusiji govore o „zamrzovanju konflikta“ rade za neprijatelja. Svako "zamrzavanje" će dovesti do toga da će se neprijateljstva nastaviti za godinu ili 5 godina. Moramo pobediti. To je moje mišljenje. Tek kada uzmemo Kijev, moći ćemo da pričamo o „zamrzavanju“.

Upitan šta su preduslovi za zauzimanje Kijeva, dodatno je objasnio:

Treba nam ne samo zauzimanje Kijeva, nego i Harkova i Odese. Potpuno su klimava zalaganja da držimo sadanje „linije razdvajanja“ i da se na njima „ukopamo u zemlju“. Problem je što to ukopavanje neće približiti rešenje sukoba. Da, mi sada odbijamo ukrajinsku ofanzivu. Zaglavili su se. Ovo što se događa je katastrofa za ukrajinsku vojsku. Ali, mi ćemo ipak morati da izađemo iz rovova i da idemo napred. Predsednik Putin je rekao: denacifikacija i demilitarizacija. To treba privesti kraju. Cena naše pobede i našeg poraza je postojanje zemlje.

ŠIPTAR SE POZVAO NA BERIĆA: Srpske službe sarađuju sa "plaćenicima" u Donbasu!?

Povodom pitanja šta ćemo sa Ukrajinom, Tolstoj je zagonetno rekao:

To je pitanje sledeće faze. Mislim da u stvarnosti do rešavanja tog pitanja može proći i 5 godina. Zašto 5? Zar neko može da misli da ćemo zauzeti Harkov za 3 dana? A Kijev za 3 nedelje? Mi smo u ratu sa NATO paktom. A zadatak je da se ideja anti-Rusije uzauvek ukloni iz Ukrajine. To je nemoguće jednim klikom. Pogledajte intervjue sa ukrajinskim zatvorenicima. Oni sa 18-20 godina ne razumeju dobro ruski. A stariji zatvorenici, kojima jepreko 40-50 godina, svi tečno govore ruski.

SAD TEK UKRAJINA POSTAJE ŽARIŠTE! Krah Ukrajine i Zelenski na pravdanje

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA